Cattery Prince of Qatar

Adres

Middelstraat 10

8904 ZUIDSCHOTE


BE0502.479.103

Telefoon

+32 499 81 95 97

Prince of Qatar

Bengal & Toyger


                                                                 Cattery Prince of Qatar

Bengal

De bengaal is een hybride kat die ontstaan is door het kruisen van een Asian Leopard Cat (ALC) en een gedomisticeerde kat.

Echter mogen wilde kattensoorten en hybride katten in België niet meer gehouden worden zonder erkenning op advies van de dierentuinencommissie. Dit geldt enkel voor de generaties F1 t.e.m. F4.


Vanaf F5-generatie bengaal worden deze katten aanzien als gedomisticeerde katten en is er geen vergunning verplicht voor het houden van gesterillseerde hybriden.


Houd rekening dat we hier spreken over de bengaalse ras, voor andere hybride katten is er een verbod op het houden van alle generaties zonder de nodige vergunning.


Bengalen zijn aanhankelijke en actieve katten . Ze kunnen zich uren bezig houden met allerlei simpele speeltjes zoals een kartonnen doos, pluimen, potloden ect.


De kleuren die wij kweken met onze bengalen zijn brown, mink en lynx. 


Toyger

De ontwikkeling van de toyger kattenras is begonnen in 1980. In 1993 werd de toyger geregistreerd door de International Cat Association en in 2007 kreeg het ras de Full Championship Status, dit wil zeggen dat dit een relatief 'nieuw' ras is. 


De toyger is een gedomisticeerde kat. In tegenstelling tot de bengaal heeft hij dus geen 'wild bloed'. Zijn gestreepte patroon en wilde uiterlijk heeft hij te danken aan het selectief kweken met katten met bepaalde gewenste kenmerken.


De toyger heeft een zacht en vriendelijk karakter. Ze zijn speels en houden van gezelschap van de mens ook met andere dieren kunnen ze goed overweg.


We kweken enkel met de kleur Brown met onze toygers.BESCHIKBARE KITTENS


Wij verwachten Bengaalse kittens (Brown, mink en lynx) midden september! Wens je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.                                         X

Wij verwachten Bengaalse kittens (Brown) eind september! Wens je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.                                         X


© All rights reserved   De Koppelhofsteê // Kennel d'Yzerlee // Cattery Prince of Qatar  2020